PlayStation eller Xbox. Hvad skal du vælge

Spillekonsoller er fantastiske til dem, der godt kan lide at spille videospil. Grafikken er utrolig på de nyeste konsoller, og spillene har en fantastisk realisme over sig. For slet ikke at fortælle om de mageløse historier, der er blevet en central del af videospil. En af fordelene ved spillekonsoller er, at de ikke kræver det samme ekstraudstyr og løbende udskiftning af komponenter, som en computer eksempelvis gør. Du kan finde pengene til en spillekonsol gennem et kviklån. Det er bare at tænde for konsollen, og så er du i gang. Der har dog været to dominerende spillere på markedet af spillekonsoller i en årrække, som tit deler spillerbasen, uden de helt ved hvorfor. PlayStation eller Xbox. Der er ikke særlig stor forskel på de to, selvom nogle måske vil mene, at den er enorm. De er dog heller ikke helt det samme.

Klassikeren, der er nem at finde ud af

For nogle er ordet ”PlayStation” det samme som en spillekonsol. Så dominerende har Sonys Plays

Station været i mange år, og det er med god grund. Den er nem at navigere rundt i, og gennem tiderne har PlayStation været den mest pålidelige. Der er desuden også nogle fordele ved de eksklusive spil, du kan få til PlayStation, hvor kæmpe succeser som ”Uncharted” og ”God of War” kun kan fås til PlayStation. Dertil er der også nogen, som bedre kan lide PlayStations enkle design af både konsol og controller.

Den frie, men kraftige løsning

Før i tiden var det almen kendt, at PlayStation leverede de kraftigste konsoller, mens Xbox var en tand billigere. Sådan er det ikke længere, fordi Xbox One X er den kraftigste konsol på markedet. Der er dog stadig en prisforskel mellem de sammenlignelige modeller, hvor Xbox ofte er billigere i forhold til, hvad der er inde i maskinen af komponenter. Samtidig er Xbox, der er ejet af Microsoft, også mere åbne i forhold til at lade spillere udvikle tilføjelser til spil. Såkaldte ”mods”, der kan give nyt indhold til gamle spil. Der er også nogle, der mener, at Xbox controlleren er bedre designet.